Taller de l’Ós (Piros Life)

Associació Naturalista La Paniquella

La maleta de TRESORS DE L’ÓS és el material que farem servir per a fer el taller, en aquesta maleta hi ha un recull de materials naturals i altres eines que permetran conèixer la flora i la fauna dels bosc a través de l’experimentació sensorial.
https://sites.google.com/site/piroslife/home

 1. Pas a pas.
  L’ós bru és ben present als nostres Pirineus i per tant, hi ha un equip de persones que segueixen les seves traces i estan ben atents als seus moviments, utilitzant principalment el sentit de la vista. Amb aquesta activitat els nens i nenes descobriran les petjades i traces de l’ós, d’altres animals i d’ells mateixos, i percebran les diferencies de mides dels diferents animals, tal i com ho fan els observadors de fauna.
 2. A palpentes.
  El país de l’ós bru és l’excusa perfecte per descobrir alguns elements mitjançant el tacte. Palpem elements coneguts, sorprenents, nous, freds, rugosos, tous, llisos… per tal de descobrir la gran diversitat que ens amaga la natura, utilitzant bàsicament el sentit del tacte i la capacitat de deducció dels infants
 3. Quina olor.
  El nostre dia a dia és ple d’olors tot i que sovint no hi posem atenció. Una olor ens pot portar a un record d’un indret o d’un menjar, una olor pot ser agradable o desagradable, bona olor o pudor. Quines són les olors que podem trobar en el territori de l’ós? Aquesta activitat ens permetrà descobrir les olors d’un territori pirinenc, descobrint que n’hi ha moltes que ens seran molt familiars i d’altres que potser no les hem olorat mai.
 4. El contraconte de la Rínxols d’Or.
  El conte de la Rinxols d’Or ha estat explicat moltes vegades, i després de fugir corrents espantada, la història s’acaba sense més ni més. En aquest cas, es fa la proposta d’un final més llarg, per reflexionar sobre l’actitud dels tres óssos i de la mateixa Rínxols d’Or, i de la nostra pròpia actitud vers l’ós bru dels Pirineus.

 

 • Hora i lloc: a les 11h a la plaça de Burg
 • Activitat gratuïta adreçada a nenes i nens.

 

 

 

Taller “Fem la flor del MUDA”

L’artista Cintapintanúvols ens proposa fer la flor de la noia del MUDA. Tots i totes podrem fer una o més flors, per omplir de vermell el públic del MUDA, grans i menuts, ens vestirem i donarem una pinzellada  de color al nostre cos. Us podreu posar la flor als cabells, a la roba, al barret… on vulgueu!!!

Farem un jardí de flors en moviment regades per les notes de música dels concerts del MUDA.

 • Hora i Lloc : A partir de les 11h i durant tot el matí a la Sala de Concerts.
 • Activitat gratuïta adreçada a tots els públics.

 

La Gran MUDA

La Gran Muda, serà un acte molt especial. Un músic ens guiarà fins a la granja del Santi. Allà ens esperaran altres músics de la formació Tirapajazz i un ballarí, que ens interpretaran una peça inspirada en la ruralitat i entorn natural del poble de Burg. No us en podem dir massa més, perquè volem que sigui una sorpresa. Volem reclamar escenaris reals amb intervencions artístiques que ens parlin del lloc i la seva història.

 

 • Hora i Lloc : A les 13h. a la Plaça de Burg per anar cap a la Granja.
 • Activitat gratuïta adreçada a tots els públics.

 

 

Acció artística “site specific” amb llana Xisqueta

Amb l’artesana de l’associació Obrador Xisqueta, Carme Vergés Minguella i la seva directora Mariona Lloret

obrador xisqueta

Per a qui no hagi fet mai ganxet, la Carme els ensenyarà a fer els primers punts i per a qui ja en sapigueu, triarem un espai de la plaça o de la Solana on crearem conjuntament una peça artísitica que quedarà integrada al lloc. Tots som artistes!

 • Horari: Diumenge 25 de juny a les 11.30 hores.
 • Lloc: Plaça de Burg.
 • Activitat gratuïta adreçada a tots els públics.

 

 

 

Exposició Click into nature

A càrrec dels fotògrafs Jordi Oliver i Tati Finchi

 

Quina millor sobretaula que una presentació del treball realitzat durant el taller Click into Nature. Sota la direcció del fotògraf Jordi Oliver, de gran prestigi internacional, es fotografiarà la cultura al nostre territori durant el cap de setmana: Les Falles d’Alins i el nostre Festival, amb fotografies dels concerts i activitats populars i els artistes immersos en el nostre entorn natural i rural.

http://www.jordioliver.com

 • Hora i Lloc: A les 15.30 a la Sala de Concerts
 • Activitat gratuïta adreçada a tots els públics (aconsellat a partir de 3 anys)

 

 

Espectacle “Ombres que conten contes”

Cia. El Gecko con botas

 

És un espectacle que convida a submergir-se a històries i paisatges que ens fa reflexionar sobre el ritme de la natura i els éssers vius que la conformen. A través de diferents tècniques d’ombres en Damián i la Clementina ens expliquen tres històries tradicionals d’Àsia que veurem que podem aplicar al nostre entorn malgrat la llunyania.

Uneix diferents tradicions per explicar històries i posar en escena històries plenes de significats i re significacions que ens parlen del vincle entre tots els elements de la natura i el respecte cap els altres.

La companyia la conformen la titellaire i artista visual catalana, Clementina Kura-kura, i el director, actor i dramaturg argentí, Damián Bojorque.

http://www.elgeckoconbotas.wixsite.com/teatroinfantil

 • Hora i Lloc: A les 16.30 a la Sala EDN
 • Activitat gratuïta adreçada a tots els públics (aconsellat a partir de 3 anys)

 

 

 

Maridatge de vi i formatge locals

Vi Batlliu de Sortformatgeria Montsent de Pallars 

Un privilegi poder oferir aquest maridatge entre dos artesans del Pallars Sobirà, que ofereixen productes de gran qualitat i amb un èxit creixent. Tastarem vins de Sort combinats amb formatges exquisits de Rialp.

 • Horari i Lloc: 18h. a la Plaça de Burg
 • Preu: 7€

 

Sessió

 

Dj Grounchoo proposa un set explosiu de música festiva amb beats d’Europa de l’Est que promet fer ballar a tothom.

Dj Grounchoo ja va dur la seva bogeria enèrgica i surrealista dels Balcans a ciutats com Rio de Janeiro, Londres, Brussel·les, Berlín, Ginebra, Madrid, París, Barcelona, Milà, Rotterdam, Göteborg, Roma, Varsòvia …

Al llarg de 10 anys de viatges per Europa de l’Est, va arribar amb maletes plenes de belles descobertes musicals, que inclouen Balkan Beats (estil que fusiona música tradicional que inclou tsigan, klezmer & bandes de metalls d’Europa de l’Est amb ritmes actuals), klezmer, Fanfàrria, Cocek, Tsigane, manele, Gypsy Punk, Turbo-Folk, Russian Ska, world music i molt més.

Va ser guanyador de la competició de DJ’s 2013, al FESTIVAL ETNOSUR 2013. Fundador, Promotor y Dj Resident de la ‘Balkan Party! Barcelona’. I Fundador, Promotor del ‘Festival Balkabarna’ (Músicas y culturas de Europa del Este).

En definitiva, un expert en la matèria per fer-nos ballar fins ben entrada la nit de dissabte!

 • Horari i Lloc: 1h a la Plaça

https://www.instagram.com/afro_caribbean_collective/

 

Comments are closed.