Bloc de tarda

Gemma Abrié

L’arribada casual d’un contrabaix a la vida de Gemma Abrié va marcar la seva trajectòria artística fa gairebé 10 anys. La cantant barcelonina va iniciar-se en l’estudi del contrabaix uns anys més tard de la mà del mestre Horacio Fumero, i poc temps més tard ja va adoptar aquest instrument com al seu acompanyant per a expressar-se musicalment, participant en diversos projectes com el trio femení WoM amb Clara Luna i Laia Fortià o el duo de contrabaixos amb Miquel Àngel Cordero. Després de 5 anys en aquests projectes i d’altres col·laboracions, presenta un concert en format “solo” en el que pretén mostrar la vessant més honesta i senzilla d’aquesta nova intèrpret, amb la veu i l’emoció com a elements vertebradors de l’expressió musical.

http://www.gemmaabrie.com Lloc: Sala de Concerts de La Solana

Hora: 18.30h, Abonament de tarda

Sílvia Tomàs Trio

Sílvia Tomàs Trio el formen la cantautora Sílvia Tomàs i els músics Guillem Boada i Mateo Martínez al teclat i la guitarra flamenca. Les seves cançons despullen vivències, emocions, reflexions… que ressonen fortament entre les persones que en aquests temps que corren somien en un món millor –més just, més humà, més sostenible– i intenten caminar en aquesta direcció. Una veu plena de força i intensitat que fa arribar el missatge i toca l’emoció. La cantautora té tres discs autoproduïts: “Decido/Decideixo” (2012), “Desaprendiendo lo aprendido” (2014) i “Següent pas” (2017).

Des de l’organització del Festival volem aportar el nostre gra de sorra a reivindicar la cançó protesta, que continua éssent necessària ens els nostres dies.

http://silviatomas.net Lloc: Sala de Concerts de La Solana

Hora: 19.30h, Abonament de tarda

Entrades a taquilles

La compra anticipada online s'ha acabat. Compreu les entrades a taquilla al festival.

Bloc de nit

Acompanyaran a aquests artistes les “Mudes” actuacions de Dansa improvisada.

Pribiz

Folk-Pop-Indie

Pribiz és un projecte que va començar amb els germans Anderson i Alan Pribizchuk. Componen en anglès i destaquen per la seva simplicitat i la seva ràpida connexió amb el públic. En aquesta ocasió presenten temes nous que acaben de sortir del forn i cançons del seu primer disc “CAROUSEL” resultat del premi de Movistar Artsy. Els dos germans estaran acompanyats de Judit Robles (teclat i veus) Cels Burgès (guitarra elèctrica) i Oriol Castells (bateria i veus)

Pribiz combina els estils folk, pop i indie. Si us agraden grups de l’estil de Mumford and Sons, The Lumineers o Two Door Cinema Club, no us ho podeu perdre!

Un concert representatiu del seu univers creatiu i que s’inspira en les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món, amb lletres que mesclen la llengua del carrer, la literària i els parlars que es perden.

http://pribizofficial.com Lloc: Sala de Concerts de La Solana

Hora: 22.30h, Abonament de nit

Marinah (Ojos de Brujo)

Amb la Marinah, us garantim que serà un concert únic i irrepetible, amb qualitat artística i molt bon rotllo!

 

Premis:

  • Mejor gira Nacional 2010 – Premios de la Música España 2010
  • Nominados en la BBC al Mejor Grupo Europeo
  • Latin Grammy al mejor álbum flamenco 2007
  • Nominados en la BBC Audience Music Awards 2007
  • Premios Miradas 2- 2008
  • Disco de Oro en España por el álbum Techarí, 2006
  • Mejor Gira 2004 de la Academia de la Música
  • Premio en la BBC Radio 3 World Music Award, Febrero 2004
  • Impala Awards en 2005 por Barí y en 2006 for Techarí
  • Revelación del año en “La Banda Elastica” L.A. USA

http://marinah-ojosdebrujo.com Lloc: Sala de Concerts de La Solana

Hora: 23.30h, Abonament de nit

Aquí us deixem la seva carta de presentació:

No vengo de una familia especialmente musical, pero según me contaban, desde pequeña era una de mis pasiones.

A los 8 o 9 años, cuando me bajaba la musa, en cualquier bar o restaurante, me ponía de pie y cantaba. También recuerdo los playbacks en el espejo, a veces sola y otras con amigas. El primer vinilo de Alaska y los Pegamoides, Radio Futura, El Último de la Fila…

El flamenco llegó a mí por mi madre. En casa se ponía un cassette de Manolo Caracol o Lole y Manuel y después uno de Los Beatles, de Lou Red o de Jimmy Hendrix. En el coche solía poner a Camarón, Triana, Peret, Los Chunguitos, Los Chichos … En casa de mi padre me encantaba escuchar el vinilo de Bola de Nieve, el de Pablo Milanés y el de Fania All Star y así crecí.

A los 17 empecé a combinar el estudio de mis mayores pasiones: la música, la moda y las artes gráficas y visuales. Me volqué de lleno en el flamenco, me apasionaba. Tomé clases de cajón y de historia del cante.

Me dediqué a escuchar cante viejo. Recuerdo con especial agradecimiento a un cantaor mayor, que durante los 7 días que duraba el seminario de percusión y cante flamenco al que me apunté, cada día me traía 3 o 4 cassettes de su colección para que me los grabase.
Empecé a componer canciones y a cantarlas por ahí. Estudié percusión latina. Comencé a hacer radio.

También entró en mi vida el punk, el rock & roll y el hardcore más alternativo. Desde ese contexto de movimientos sociales, disfruté maquetando fancines, carteles, portadas, montando expos, también trabajé durante unos años en una cooperativa de mujeres donde reciclábamos, transformábamos y serigrafiábamos ropa.

Y todos los veranos iba a Formentera a buscarme la vida, de camarera, vendiendo la ropa que habíamos hecho o cantando por las terrazas de turistas… Allí en Formentera fue donde conocí a Max, a Juanlu y a Dani, con los que después comenzaría la aventura de Ojos de Brujo.

Era el año 1998 cuando fui a Barcelona con la compañía “Agüita Troupe”, un espectáculo multidisciplinar de teatro, música y danza hecho por mujeres. Volví a encontrarme con Juanlu y en nada estábamos grabando el primer disco de Ojos de Brujo. Desde ese momento hasta ahora todo ha sido vertiginoso, 13 años de no parar con el grupo, viajes por todos los continentes, premios BBC Award en 2004, Premios de la Música en 2006, Latin GRAMMY en 2008 y nominación en 2011. Lugares como la plaza del Zócalo repleta de gente en México D.F, el Central Park en N.Y, el Barbican en Londres, el Opera House en Sydney, l´Ancienne Belgique en Bruselas, el Carlos Marx en La Habana. Festival de Flamenco de N.Y, Womex, Glastonbury UK, Pink Pop en Holanda, Roskilde en Dinamarca, Sziget en Hungría, Pirineos Sur en Huesca, La Mar de Músicas en Cartagena… y tantos lugares!!! y tanto amor que nos hemos llevado, gracias!!

He tenido la suerte de cantar con gran cantidad de artistas a los que admiro: Peret, Martirio, Pepe Habichuela, Belén Maya, Asian Dub Foundation, Daara J, Nitin Sawhney, Los Van Van, Orishas, Miguel Campello, Bebe, Manolo García, Muchachito, Vinicio Capossela… gracias!!

Si me tengo que quedar con alguna anécdota que me hiciera ilusión, el día que Tom Waits en una entrevista le preguntaron por su disco de cabecera en ese momento y dijo:

“Barí” de Ojos de Brujo…yuhuu”

Dirty Brown Collection

 

DirtyBrown es la mescla de la nit mes fosca i rockera de Lleida amb el reggae de Bellpuig. Tres amics units pels ritmes salvatges i calents que es complementen per oferir nit i dia un recorregut per la música en format vinil, sense vergonya ni filtres. Passant del rock al soul i del reggae a la cumbia sense deixar respirar
En definitiva, un expert en la matèria per fer-nos ballar fins ben entrada la nit de dissabte! Lloc: Sala de Concerts de La Solana

Per tancar la nit, Abonament de nit

diumenge a la tarda… concert familiar de kindie rock gratuït!

Concert-espectacle Lali BeGood

Lali BeGood és una cantautora barcelonina que fa kindie rock per al nen que portes de la mà i el que portes dins. El seu love’n’roll és una proposta fresca i personal en la manera de crear música i parlar amb pares i nens; lletres intel·ligents i històries quotidianes plenes de ritme i bones vibracions. Arriba al Festival Muda amb Futur-Oh! (Lali BeGood, 2018), una nova entrega del kindie rock més familiar i transversal. Onze nous temes que transiten pel funky, el kip-hop, el reggae, el pop, el country, el rock, el folk i el swing balcànic. Un viatge sonor a través de diferents estils musicals ideal per compartir en família. Let’s love’n’roll!

Lali BeGood és una enamorada de la naturalesa i fan de tota bestiola que es mogui, les seves lletres parteixen de l’educació emocional i dels valors que haurien d’imperar en el s.XXI. La cooperació, l’amor per la natura, les energies renovables, l’exploració, acceptar la diferència i l’educació viva són temàtiques recurrents en la seva discografia. Destaquen en aquest sentit els seus dos últims àlbums: “En un planeta blau” (Discmedi/Warner) i “Futur-Oh!”, que s’estrena aquest 23 d’abril de 2018. Lloc: Sala de Concerts de La Solana

Diumenge a les 18.30h, Gratuït

Comments are closed.