Una mica d’història

La Solana de la Coma de BurgAl 2009 a l’edifici de serveis de l’Ajuntament de Farrera, ubicat al poble de Burg, es desenvolupa un projecte cultural anomenant La Caseta de la Coma de Burg. En el marc d’aquesta iniciativa des del 2012 s’ha fet el Petit Burg Festival, un festival dedicat a la música pop i al rock alternatiu produït per l’Ampli produccions. Al maig de 2014 l’edifici canvia de gestors. S’inicia una nova etapa; neix La Solana de la Coma de Burg i de la mà d’aquesta nova gestió us presentem el FESTIVAL MUDA PIRINEUS, Música i Dansa a la Coma de Burg.

La Solana de la Coma de Burg

La Solana de la Coma de Burg és el nou nom d’aquest edifici. Per poder gestionar aquest equipament hem creat l’Associació Cultural Gençana de la Coma de Burg, aquesta associació té un caràcter social, artístic, gastronòmic i mediambiental, i neix amb la voluntat de promoure la salut i el benestar general.

La Solana de la Coma de Burg és un espai pel coneixement i la difusió de les arts del moviment, la música, la gastronomia i el medi ambient.

Ens mou la voluntat de promoure el desenvolupament i l’economia local i d’incrementar el valor artístic i cultural del municipi.

El restaurant

Al nostre restaurant fem cuina de temporada i en la mesura que podem ecològica. Els nostres plats estan elaborats majoritàriament amb ingredients locals perquè volem donar recolzament als productors locals.

El bar i restaurant també és un espai social on programem un seguit d’activitats en petit format, des de concerts, projeccions, trobades literàries, tallers d’artesania, xerrades, etc.

En aquest espai es desenvolupen els concerts. Té un aforament màxim de 150 persones.

Espai Dansa Natura

L’EDN és un espai de formació, creació i exhibició de la dansa i les arts del moviment.

Té l’objectiu de promoure la dansa i les arts del moviment a Catalunya.

Els eixos vertebradors són el moviment creatiu i la natura, amb la finalitat última de promoure el benestar. El moviment a l’entorn natural és una de les principals línies de treball, que té els seus ciments en la dansa contemporània i l’Amerta Movement.

El Festival MUDA

Música, dansa, bons aliments i natura són els ingredients essencials del nostre Festival.
Una oportunitat per donar difusió a la música i a la dansa de qualitat i promoure la col·laboració entre ambdues disciplines.

Les MUDES, són peces curtes (de 2 a 15 min.) fruit de la col·laboració entre músics i ballarins i creades específicament pel Festival. La improvisació i l’atmosfera del lloc hi tenen un paper rellevant.
Una possibilitat pels artistes i el públic de gaudir de concerts íntims.
Un entorn natural com a protagonista absolut del festival.

Els valors del Festival

Fem el festival perquè creiem que és important tenir a les nostres muntanyes espais per fer concerts en viu i mostres de dansa.

Perquè és una oportunitat per a que els artistes puguin tenir un contacte més proper amb el seu públic.

Perquè és una possibilitat per a que es conegui els espais per a la creació artística que tenim a la Coma de Burg
(Espai Dansa Natura, Centre d’Art i Natura de Farrera).

La temàtica del Festival

Amb la premissa de la qualitat la música del Festival inclou jazz, folk, rock alternatiu… i peces de dansa vinculades a la natura i a la música.

Al cartell del Festival busquem l’equilibri entre artistes amb una trajectòria reconeguda i aquells que s’estan obrint camí.

Volem, sobre tot, que el Festival sigui una plataforma de difusió de nous creadors.

Comments are closed.