El Cant del Cos

A càrrec de Carola Ortiz

El cant del cosAprofundirem en la nostra veu cantada, coneixent-la i aprenent a controlar-la. Des de la connexió amb el cos, la respiració, la consciència de l’espai i la comunicació amb els altres. Improvisacions, joc, sorpresa i alguna cançó a capella a 2 o 3 veus.

Orientat a cantants que vulguin experimentar la veu des d’una altra perspectiva o a persones que hagin treballat amb el cos prèviament i vulguin descobrir les possibilitats de la veu pròpia, sense prejudicis, sense límits, i sempre des del plaer i la felicitat que ens regala cantar!

 • Horari: Ds. D’11 a 13h i de 16 a 18h i Dg. d’11 a 12.30h.
 • Preus: 33€ amb qualsevol abonament del Festival i socis APDC. 40€ sense abonament.
 • Allotjament en cases rurals de Burg: de 20 a 25€ la nit.

 

Taller: Construcció d’instruments musicals.

A càrrec de Pep Gol (trompetista de la Vella Dixieland)

Taller: Construcció d'instruments musicalsEl món dels instruments musicals és complex. Normalment són cars i requereixen un llarg aprenentatge. Per això, en moltes ocasions, és difícil gaudir de la música com a intèrprets, i gaudir és precisament el més important quan ens volem iniciar en la música.Us proposem que construïu els vostres propis instruments amb materials senzills com gots, tubs de cartró o ampolles.

Construir instruments és una activitat que relaciona molts camps i que pot ser molt útil en l’aprenentatge de música, física, psicomotricitat,
plàstica o fins l’ecologia, en treballar amb materials de reciclatge.

 • Horari: Dissabte 30 de maig a les 11 hores.
 • Lloc: la plaça de Burg.
 • Activitat gratuïta a partir de tres anys.

 

Concert vermut

ROT (Racó Oblidat del Temps)

Per al concert vermut us presentem el grup pirinenc ROT, format per l’acordionista Josep Vilarrubla (Pepón), el violinista Elías Porter, l’acordió i la flauta travessera d’Erika Weigand, el bateria Kike Pérez i el baix elèctric de Laura González.

El seu repertori està format principalment per temes propis compostos pel Pepon i l’Elies, en què fusionen el folk amb diferents estils com el funk o el reggae, entre d’altres. També tenen versions pròpies de temes tradicionals d’arreu del món que podeu descobrir al seu CD “Racó oblidat del temps”. Aquesta actuació ens fa especial il·lusió perquè els músics són de muntanya, ensenyen música a la nostra canalla i treballen molt per difondre la música tradicional del Pirineu.

 • Horari: Dissabte 30 de maig a les 13h.
 • Lloc: Plaça de Burg.
 • Activitat gratuïta adreçada a tots els públics.

 


Postres de MUDA

La Cia. Ntelades i el bateria Arnau Obiols ens presenten aquestes postres de MUDA.

La Cia. Ntelades neix i creix al Pallars fruit de la motivació i passió per buscar una manera d’expressió pròpia. Porten ja temps investigant, aprenent i sobretot experimentant les arts escèniques en la modalitat aèria.

L’Arnau Obiols, pirinenc de dalt a baix, ens va enamorar al Festival Saó de Farrera, amb un concert inspirat en els pobles de la Coma de Burg.

Aquestes postres de MUDA de ben segur ens regalaran uns moments molt màgics a la plaça de Burg.

http://arnauobiols.com/videos/

 • Horari: Dissabte 30 de maig a les 15.30h.
 • Lloc: Plaça de Burg.
 • Activitat gratuïta adreçada a tots els públics.

 

Taller de ganxet amb llana Xisqueta

impartit per l’artesana de l’associació Obrador Xisqueta, Carme Vergés Minguella.

obrador xisquetaTaller per a tots els públics i per a tots els nivells. Ens relaxarem fent ganxet amb un entorn inigualable i bona música, que més es pot demanar!!

Per a qui no hagi fet mai ganxet, la Carme els ensenyarà a fer els primers punts i per a qui ja en sàpiga s’enduran una peça bonica i útil (un agafador o uns “estalvis”) feta amb material natural del territori com és la llana Xisqueta.

 • Horari: Dissabte 30 de maig a les 16 hores.
 • Lloc: Plaça de Burg.
 • Activitat gratuïta adreçada a tots els públics.

 

La Màquina del so

interpretada per Pep Gol (trompetista de la Vella Dixieland)

la màquina del soLa Màquina del so és una audició-concert que s’endinsa en el món del so mitjançant la tecnologia.

L’evolució dels instruments musicals sempre ha anat vinculada a la tecnologia de cada època. L’electrònica i posteriorment la tecnologia digital i les seves aplicacions al so, han permès la creació de nous instruments que han canviat radicalment la forma de fer música. El llenguatge MIDI ens permet connectar i fer interactuar sintetitzadors, ordinadors i tota mena d’aparells digitals donant-nos unes possibilitats gairebé il·limitades.

Veurem l’evolució dels instruments musicals des de la prehistòria fins als temps actuals i descobrirem els instruments actuals i les possibilitats que ens donen.

Jugarem amb el so: gravant el so que produeixen alguns objectes quotidians (bufant una ampolla, percutint una llauna, pinçant una corda….) crearem nous sons i en farem música. Samplejarem la veu i només amb la paraula pastanaga crearem un tema musical.Amb sons corporals dels participants i l’ajuda del seqüenciador, instrumentarem un fragment musical. Viatjarem per diversos paisatges sonors, en què sentirem el resultat de musicalitzar sons d’animals, urbans i altres.

 • Horari: Dissabte, 30 de maig a les 16h.
 • Lloc: Plaça de Burg.
 • Activitat gratuïta adreçada a tots el públics.


Maridatge de cervesa i formatge

La Vella Caravana i Tros de Sort

Els darrers anys hem vist créixer la producció de cervesa artesana al nostre país, cosa que ens ha permès descobrir un nou ventall de sabors allunyats de les clàssiques rosses que abunden i predominen al mercat. A la vegada al nostre territori s’ha consolidat una producció de formatges molt variada: formatges de llet de vaca, de cabra, d’ovella…

La Vella Caravana, que coneixeu d’edicions anteriors, i el Tros de Sort, la formatgeria emblemàtica de la nostra comarca, tots dos patrocinadors oficials del Festival MUDA Pirineus, ens ofereixen l’oportunitat de descobrir contrasts i combinacions de cerveses i formatges.

 • Horari: Dissabte, 30 de maig a les 18 h.
 • Lloc: Plaça de Burg.
 • Preu: 6€.

Fem un paisatge

Tallers del Sotabosc

Fem un paisatgeDescobrint els elements de la natura, observant-los i  mirant-los, jugarem i experimentarem amb  ells per construir  un nou paisatge.  Crearem flors imaginàries, insectes estranys…  embrutant-nos les mans.

A través d’una passejada guiada per l’entorn, recol·lectarem els  elements  naturals que ens cridin l’atenció, per després utilitzar-los de diferents maneres i crear el nostre propi paisatge.

 • Horari:  Dissabte 30 de maig a partir de les 11.00h
 • Lloc: Plaça de Burg
 • Activitat gratuïta

Comments are closed.