Les Mudes

En aquest festival volem que la música vagi lligada al cos i el cos a la dansa. Per això hem creat les MUDES.

Són peces curtes fruit de la col·laboració entre els músics dels concerts i sis ballarines convidades. Les Mudes estan creades específicament per al Festival a través d’un procés on la improvisació i l’atmosfera del lloc tenen un paper molt important. Les ballarines que donaran vida a les mudes són Elisenda Fontarnau, Iera Delp, Rosa Roldán, companyia Ntelades, Laia Minguillon i Anna Rubio.

Aquestes petites peces de ben segur incrementaran la creativitat i qualitat de la proposta musical i desitgem que contribueixin a apropar la dansa a nous públics i a enriquir de textures els concerts.

 

Divendres

 • 22.30h. Laia Minguillón (col·labora amb Jules). Sala de concerts
  Es defineix com a “montserratina/pallaresa, professional de la dansa contemporània i amant de la natura”. Els darrers anys hi enfoca el seu treball, tant a nivell creatiu com pedagògic, fent aflorar aquesta connexió a través del seu moviment ‘físic i subtil’. Porta a terme els seus projectes amb El turonet dansa des de 2007 i Wild Dance Project és en el qual està endinsada actualment.
 • 24h. Iera Delp (col·labora amb Senior). Sala de concerts
iera LaiaMinguillon_MUDA_Reduïda

 

Dissabte

 • 15.15h. Cia. Ntelades (col·labora amb Arnau Obiols). Plaça de Burg
  És un grup que neix i creix al Pallars fruit de la motivació i passió per buscar una manera d’expressió pròpia. Porten ja temps investigant, aprenent i sobretot experimentant les arts escèniques en la modalitat aèria.
 • 19h. L’ Inventari (Eli Fontarnau i Iera Delp)(col·labora amb The Bridges). Sala EDN
  L’inventari és un recull de moviments dels habitants de la Coma de Burg. Un catàleg de les danses que fan mentre desenvolupen les seves tasques diàries. Observem gestos, posicions, ritmes, qualitats i textures de moviment que documentem fotogràficament, per després transformar-les a través del nostre cos.
  Recentment ha estat seleccionat per al programa de residències de TragantDansa’15 amb “L’Inventari 2”, projecte inicialment becat per l’espai Dansa i Natura i el Centre d’Art i Natura (2014).
  Iera Delp és ballarina, coreògrafa i docent. L’interessa la dansa com a espai de pensament a través del cos. I com a laboratori d’abstracció i nous llenguatges escènics.És membre del col·lectiu de dansa GallineR (“Traswaltz” (2014) i peces site-specific com “Paraules en dansa” (2010), “60% aigua” (2011), entre altres) i realitza espectacles per a públic familiar (“Planeta K”, entre altres) presentat a diferents països europeus. Col·labora com a performer en el projecte “Una específica representació”, projecte de vídeo de l’artista visual Mireia Saladrigues, presentat a la Biennale de Lyon.
  Elisenda Fontarnau és fotògrafa i estilista. Combina la realització dels seus projectes creatius amb encàrrecs professionals com a freelance. Des del 2006 es dedica a aprendre l’art de la dansa amb diferents docents i ballarins de dansa contemporània. Puntualment col·labora amb la Internationella Skolorna de Barcelona ensenyant fotografia i estilisme a estudiants internacionals.
  Ha estat docent a BAU, Escola de Disseny de Barcelona dins el Màster d’Estilisme, col·laboradora al programa d’Icat FM “El Cabaret Elèctric” parlant de fotografia, i directora d’art per a rodatges de publicitat.
 • 20.15h-21h. Jam session.
  Tindrem una MUDA sorpresa i la col·laboració d’alguna de les ballarines amb músics convidats.
 • 22.30h. Rosa Belén Roldán (col·labora amb Tap and Jazz). Sala de concerts
  Porta tota la vida dedicada a la dansa en diferents disciplines. Ha treballat per tot el món amb companyies de flamenc, clàssic, contemporani, funky i percussió reciclada i corporal (entre elles la Cia. Mayumana). Actualment resideix al Pallars Sobirà on continua la seva tasca docent i artística amb el seu grup La cositaflamenquita.
 • 24h. Anna Rubio (col·labora amb Steve Smyth). Sala de concerts
  Creadora i terapeuta a através de la dansa i el moviment. Viu a l’Alt Pirineu, on desenvolupa la seva tasca com a docent i creadora prop de la terra i la natura, que tant important és per al seu treball i la seva vida. Estudia els processos creatius a la natura amb Paula Kramer i Suprapto Suyodarmo (tècnica Amerta Movement). Aprofundeix en la relació entre el moviment i la natura, i l’escolta del moment i de l’entorn. Actualment està immersa en els projectes El ressò de les ermites, El Sentir d’un Trajecte (col·lectiu Lawu, Festival Fes Camp) i Frontiers in Retreat. http://www.dansanatura.com
07_INVENTARI_EliFontarnau_IeraDelp Ntelades

 

rosita Anna Rubio

Comments are closed.